Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

(DOWNLOAD) "Om tiden inte finns" by Carlo Rovelli # eBook PDF Kindle ePub Free

Om tiden inte finns

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: Om tiden inte finns
  • Author : Carlo Rovelli
  • Release Date : January 03, 2019
  • Genre: Science & Nature,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 3267 KB

Description

I sin senaste bok utforskar Carlo Rovelli - fÜrfattae till den framgüngsrika Sju korta lektioner i fysik - en gren inom fysiken vi alla kan fÜrhülla oss till, därfÜr att det är en güta fÜr süväl forskare som fÜr alla andra. Genom historien har fÜrstüelsen av tid skiftat oerhÜrt, frün Newtons till Einsteins upptäckter, fram till dagens kvantteorier och loopkvantgravitation, som Rovelli själv är specialist i.
Tiden, som alltid var en faktor i Newtons beräkningar, lämnas i dagens fundamentala ekvationer helt åt sidan. Dåtid och framtid är inte längre varandras motsatser. Och det som inte längre är sant inom fysiken är något alla andra utgår från är sant - tiden här och nu. Varför minns vi det förflutna, men inte framtiden? Är det vi som existerar i tiden eller tiden som existerar i oss? Vad betyder det egentligen att tiden "går"? Hur är tiden kopplad till vår ställning som subjekt? Vad är det man hör när man hör tidens gång?
Detta är bara nügra av de münga vetenskapliga frügor boken tar upp, tillsammans med en genomgüng av vad fysiken brukade vara och vad den hüller pü att bli i dag.


Ebook Free Online "Om tiden inte finns" PDF ePub Kindle